Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Sjoerd Klijn Velderman: man met een missie

1 november 2018 @ 19:30 - 22:00

Gratis
Sjoerd Klijn Velderman

Klimaatdoelstellingen zijn niet heel erg tastbaar. Veel tastbaarder wordt het nu Nederland over 20 jaar op veel plekken het aardgas uitgefaseerd heeft. Dat betekent iets voor hoe wij onze huizen verwarmen. Voor iedereen heeft dit grote impact. Twintig jaar lijkt veel, maar met meer dan 7 miljoen woningen betekent dit dat we vanaf nu elk jaar 350 duizend woningen van het aardgas af moeten helpen. Dit vraagt een wederopbouw operatie die wij in de jaren ’60 ook gekend hebben:een uitdaging voor de sector.

Maar het kan ook gaaf zijn, een woning waar de energie consumptie zo laag is dat je met een eenvoudige installatie en opwekking jaarlijks een energierekening van nul krijgt. Daar komen er elk jaar meer van bij. Nul op de meter woningen noemen wij dat. Hoe? Dat vertelt een van de bedenkers van het nul op de meter principe, Sjoerd Klijn Velderman op 1 november. Actief van New York tot Italië en van Canada tot de UK. Overal wordt de kennis van deze ondernemer uit gemeente Zevenaar “ingevlogen” om zijn nul op de meter kennis in de praktijk te brengen.

Sjoerd Klijn Velderman is een man met een missie. Als bedenker van de eerste Nul-op-de-Meter principes werden onder zijn leiding de eerste Nul-op-de-Meter renovaties ontwikkeld binnen de Stroomversnelling. “Practice what you preach” is een kenmerkende eigenschap van Sjoerd. Sinds zijn vertrek bij BAM 3 jaar geleden is Sjoerd als ondernemer uit de gemeente Zevenaar initiatiefnemer en eigenaar van FactoryZero en Endule. Beide bedrijven zijn internationaal actief in de verduurzamingswereld. Sjoerd neemt jullie graag mee in de wereld van de energieneutrale gebouwde omgeving en de enorme opgave die voor onze voeten ligt.

De avond begint om 19.30 uur.
Je bent van harte welkom in ’t Centrum Reijmer, Dorpstraat 78, 6909 AN in Babberich. Uiteraard is er na de presentatie nog alle tijd om met andere ondernemers te praten.

 

Gegevens

Datum:
1 november 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie