Vrijwel iedereen heeft er last van: de hogere energiekosten. Als je met je onderneming afhankelijk bent van veel stroom of gas, raakt dat je extra. De gemeente en de rijksoverheid hebben verschillende regelingen waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Wij hebben ze hieronder voor je verzameld.

TEK

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% uitmaken van de totale omzet. Met behulp van deze tegemoetkoming krijg je als energie-intensieve mkb’er meer adem om je bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken. TEK is nog niet open. Aanvragen kan naar verwachting in het 1e kwartaal van 2023. Meer informatie over TEK vind je hier.

Gemeente

Ook gemeente Zevenaar biedt hulp. Dit is vooral gericht op huishoudens. Lees er hier meer over. Op de pagina voor ondernemers, vind je meer informatie over allerlei subsidies om te kunnen verduurzamen, want ook daar bespaar je uiteindelijk geld mee. Ook als je als bedrijf je terrein vergroent, kun je aanspraak maken op een subsidie van € 1000,-. Je leest er meer over op de pagina van de Groene Metropoolregio.